Liviu Dragnea, despre Colectiv: ”Nicio ţară din lume nu este pregătită pentru tragedii de genul ăla. Nu este pregătită în sensul de a-şi dori asemenea tragedii”

„Eu sper să nu mai avem aşa ceva. Nicio ţară din lume nu este pregătită pentru tragedii de genul ăla. Nu este pregătită în sensul de a-şi dori asemenea tragedii. Eu sper să nu mai avem aşa ceva şi, dacă se va întâmpla, eu sper să fim pregătiţi”, a declarat, marți seara, Liviu Dragnea, liderul PSD.

Președintele PSD consideră că cei care au murit în urma încendiului din Colectiv, produs în urmă cu fix trei ani de azi, ar fi fost „uciși”.

„Am o mare durere că România a primit acea lovitură. Zeci de copii au fost ucişi în acea noapte. Nu știu dacă până la urmă s-a descoperit adevărul, pentru că sunt atât de multe variante pe piaţă. Le doresc putere, să trăiască cu această durere. Familiilor celor care au murit le transmit condoleanțe și poate acest eveniment nu mai e folosit politic de nimeni”, a spus Liviu Dragnea.

La 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, local situat pe strada Tăbăcarilor din București, sute de persoane asistau la un concert al trupei Goodbye to Gravity.

Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul recitalului. Flăcările s-au extins rapid din cauza izolaţiei tavanului.

Tinerii prezenţi în incintă, peste limita admisă de lege, au rămas captivi întrucât uşa de ieşire era prea strâmtă, iar cea pentru situaţii de urgenţă era blocată.

Unele dintre victime au suferit grave arsuri, externe sau interne, ori au fost prinse în busculada creată.

În noaptea tragediei din Colectiv s-au stins 27 de persoane: Carmen Irina Opriţă, Anda Ioana Epure, Vlad Ţelea, Mihaela Vieru, Gabriel Matei, Nicoleta Baldovin, Petru Andrei Bucă, Andrei Ştefan Hamed, Radu Palada, Diana Elena Enache, Alexandru Cătălin Simion, Cătălina Ioniţă, Valentina Florea, Nelu Tilie, Maria Dorina Vulcu, Mihai Cătălin Alexandru, Adrian Rugină, Marius Ştefan Ruşitoru, Paul Alexandru Georgescu, George Claudiu Petre, Ioan Tripa, Monica Tănăsoiu, Laurenţiu Marian Vârlan, Constantin Marian Ignat, Ionuţ Valentin Fieraru, Simona Livia Stan și Maria Ion.

Numărul deceselor în urma tragediei din Colectiv a crescut la 64 în lunile care au urmat incendiului. În 2017, un supravieţuitor s-a sinucis pe fondul depresiei, ridicând bilanţul tragediei la 65 de morţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS