Liviu Dragnea confirmă nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier

Eurodeputat social-democrat, Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier cu atribuții depline, după demisia lui Mihai Tudose.

Doar un singur membru al CEX s-a abținut, restul au votat pentru.

Liviu Dragnea
a declarat că a avut loc o discuție cu doamna Dăncilă, în care i s-au adus la cunoștință riscurile la care se expune.

El a adăugat că Viorica Dăncilă susține modificarea legilor justiției și că nu s-a dezis niciodată de programul de guvernare al PSD.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier, Liviu Dragnea a spus că aceasta e ”un europarlamentar respectat la Bruxelles, cu relații bune, că este o femeie civilizată, neconflictuală, deosebit de comunicativă”.

Viorica Dăncilă ar avea relații bune cu Comisia Europeană, ceea ce reprezintă un semnal pentru noi – a mai spus Dragnea.

”E important ca guvernul României să aibă relații bune cu structurile europene. Să nu uităm că anul viitor România va prelua președinția U.E., ceea ce ne va ajuta foarte mult. Viorica Dăncilă este foarte respectată în partid, nu a avut nici un conflict cu nimeni și asta e o garanție pentru toți colegii că Viorica Dăncilă nu ne va aduce în situația în care am ajuns cu Grindeanu și cu Tudose.”

Întrebat dacă faptul că Viorica Dăncilă este din Teleorman a contat în nominalizarea acesteia ca premier: ”Nici vorbă” – a spus Liviu Dragnea. ”Dar dacă toți care suntem din teleorman trebuie să părăsim această țară …” – a adăugat el.

PSD va face porpunerea oficială mâine, la Cotroceni, unde președintele Klaus Iohannis a convocat consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier.

Pentru funcția de premier au fost propuse mai multe nume. Dintre liderii PSD propuși, Ecaterina Andronescu și Mihai Fifor ar fi refuzat oferta de a conduce guvernul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS