Confidenţialitate

Liviu Dragnea, citat de DNA în dosarul Tel Drum | AUDIO

Liviu Dragnea va fi scos, vineri, din închisoare și dus la Direcția Națională Anticorupție.

Fostul lider PSD a fost citat de procurorul care se ocupă de dosarul Tel Drum, pentru a fi informat de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Cu alte cuvinte, îi va fi schimbată calitatea de suspect în cea de inculpat şi este un semn că anchetă se apropie de final.

Alături de fostul şef al Camerei Deputaţilor au fost citaţi la DNA toţi cei puşi sub acuzare în acest dosar deschis în urmă cu patru ani. Pentru fapte comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și deturnare de fonduri europene.

Tel Drum, companie despre care DNA susține că e controlată de fostul lider PSD, ar fi fost favorizată la acordarea de contracte, prejudiciul fiind de 27 de milioane de euro. Pentru recuperarea acestei sume, procurorii au pus sechestru pe bunurile lui Liviu Dragnea.

Luna trecută, Tribunalul UE a respins că inadmisibilă plângerea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europene, prin care acesta contesta raportul Oficiului de lupta Antifraudă care a dus la deschiderea dosarului Tel Drum.

Liviu Dragnea este în prezent închis la penitenciarul Rahova, unde execută condamnarea de 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu