Liviu Dragnea : C.E. a primit o ”informație mincinoasă” referitoare la legile justiției

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că în perioada următoare va fi făcută publică o „informaţie mincinoasă” care a fost transmisă oficial din România Comisiei Europene.

El a susţinut că este nevoie de o informare corectă şi că relaţia România-Comisia Europeană trebuie să se bazeze pe adevăr.

„Noi vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici. Pentru noi şi pentru comisie este important să fie o relaţie bazată pe adevăr şi pe informare corectă”, a declarat Liviu Dragnea, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD.

Preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, au dat publicităţii, miercuri, o declaraţie comună în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile recente din România şi subliniază că CE avertizează din nou cu privire la pericolul regresării şi va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei.

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, se arată în declaraţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS