Litoralul e plin în acest weekend; multe restricții de circulație

Sute de poliţişti, jandarmi, luptători antitero, poliţişti locali, pompieri, medici au fost mobilizaţi în aceste zile în Constanța.  Festivalul NEVERSEA care reunește 150 de artiști străini pe 7 scene are loc pe plajele Trei Papuci și Modern.

73 de cadre medicale din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa vor asigura asistenţa medicală la Neversea. Reprezentanţii unităţii spitaliceşti au spus că cei care vor fi prezenţi în zona festivalului sunt medici specialişti şi rezidenţi, asistenţi medicali din UPU şi voluntari-studenţi de la Facultatea de Medicină, cadrele medicale dând asigurări că activitatea UPU nu va fi afectată în timpul desfăşurării evenimentului, urgenţele urmând să fie asigurate în regim normal.

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE 

Festivalul Neversea a umplut litoralul, motiv numai bun pentru ca locurile de cazare să se scumpească. Locurile de cazare au fost ocupate în totalitate, atât la Constanţa, cât şi la Mamaia, iar în unele situaţii hotelierii au majorat tarifele şi cu 30 la sută. Poliţia Judeţeană Constanţa va avea 180 de oameni ai legii în cele trei schimburi dintr-o zi.

Participanţii la festival sunt sfătuiţi de organizatori să folosească numai mijloacele de transport în comun, puse la dispoziţie de către Regia Autonomă de Transport în Comun şi Primăria Constanţa. Chiar dacă vin cu autoturismele personale, spectatorilor le-a fost recomandat să le lase în parcări publice din Mamaia şi Constanţa şi să meargă până la locul de intrare în festival, stabilit în Portul Turistic Tomis. Regia de transport local a anunţat că vor exista aproximativ 50 de mijloace de transport care vor circula cu o frecvenţă de 10-12 minute pe două trasee diferite. De asemenea, traseul altor linii de autobuze a fost prelungit până în Portul Tomis.

Administrația locală a restricționat circulația rutieră în Cartierul Peninsula, care se suprapune peste arealul cetății antice Tomis. Până luni, acolo este permis accesul cu autoturisme doar pentru riverani și autovehiculele de aprovizionare.

În Constanţa, au fost impuse restricţii de circulaţie pe străzile care duc către locul de desfăşurare a evenimentului, accesul fiind permis doar riveranilor şi agenţilor economici care deţin de la Primăria Constanţa permise de acces, cu ajutorul cărora deţinătorii pot traversa filtrele rutiere. Au fost închise traficului rutier strada Traian – Poarta 3, strada Traian – Poarta 1, strada Traian cu strada Termele Romane, strada Traian cu bulevardul Tomis, strada Negru Vodă cu Ecaterina Varga, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Negru Vodă, Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Decebal, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor, strada Bucovina cu strada Eroilor şi strada Shanghai cu strada Yokohama.

Căpitănia Zonală Constanța a interzis navigația ambarcațiunilor de agrement în zona plajelor Modern și Trei Papuci, în acest weekend.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS