Record de turiști și de amenzi pe litoral

A fost un week-end cu record de turiști, dar și de amenzi, pe litoral.

În timp ce peste 150.000 de oameni au petrecut sfârșitul de săptămână la mare, echipele de control au luat la rând stațiunile pentru a verifica modul în care agenții economici respectă măsurile împotriva infectării cu SARS Cov-2.

Mamaia, Eforie și Costinești au bătut recordul în acest week-end. Numărul mare de infectări din ultimele zile nu i-a speriat, însă, pe turiștii dornici de distracție. Pe plaje, abia aruncai un ac. Șezlongurile erau toate ocupate, iar prosoapele, întinse până pe malul apei.

O turistă din Costinești pare să nu aibă nicio teamă, se bucură de vacanță: „Covidul nu se simte la mare, adică măști, distanțarea socială, orice altceva. E suficient de aglomerat, dar dacă vrei să păstrezi distanță, poți s-o păstrezi”.

Turiștii susțin că pe plajă nu există risc de îmbolnăvire: „Poate prin stațiune, seara, când mergi la magazine. Intri înauntru. Am văzut persoane care sunt și fără mască”.

Cel mai aglomerat a fost la Eforie Nord, unde pandemia se combate cu muzică și dans pe plajă și mai puțină distanțare fizică: „Poți să ții distanță socială, poți să pui mască la gură, dacă îți este frică de acest virus. Nu pot să zic că nu există, dar într-un fel sau altul, fiecare se protejează în stilul lui”.

A fost și weekendul în care echipele de control au dat un număr record de sancțiuni.

Cele mai multe amenzi au fost luate de proprietarii teraselor și cluburilor de pe plajele din Mamaia și Eforie. Cluburile, deși supravegheate, la intrare, de agenți de pază, erau arhipline.

Valoarea totală a amenzilor din ultimele două nopți a ajuns la aproape 200.000 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS