Lista substanţelor stupefiante şi psihotrope, reactualizată

Lista substanţelor cu efect psihoactiv interzise în România a fost actualizată cu alte 14 noi denumiri stabilite, în concordanţă cu normele internaţionale şi în funcţie de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezintă pentru sănătate, potrivit Guvernului.

Executivul a aprobat, joi, un proiect de lege care completează Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

În funcţie de pericolul pe care îl reprezintă consumul lor pentru sănătate, drogurile se împart în două categorii, anume droguri de risc şi de mare risc.

Din cele 14 substanţe adăugate, 13 intră în categoria drogurilor de mare risc, iar unul în categoria drogurilor de risc.

‘Prin cuprinderea în această listă a noilor substanţe interzise, se are în vedere înăsprirea măsurilor de prevenire, control şi combatere a fenomenelor legate de consumul şi comercializarea de substanţe stupefiante şi psihotrope, în scopul protejării sănătăţii publice’, se menţionează într-un comunicat al Palatului Victoria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS