Confidenţialitate

Lista cu noii miniștri va fi depusă astăzi la Parlament/ Audierile în comisii au loc mâine

Premierul desemnat Sorin Grindeanu este așteptat marți, în jurul orei 16.00, să depună la Parlament structura guvernului, lista miniştrilor şi programul de guvernare.

 

Însă, înainte de aceasta, liderii PSD se reunesc la ora 14.00 în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a aproba componenţa Guvernului Grindeanu. O oră mai târziu, la 15.00, va avea loc o întâlnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD şi ALDE, în care fiecare candidat la funcţia de ministru să aibă o scurtă prezentare.

 

Săptămâna trecută, premierul desemnat Sorin Grindeanu preciza că miniștrii care vor face parte din cabinetul său vor fi oameni valoroși, iar fiecare ministru va trece mai întâi de votul unui comitet executiv.

 

Seara trecută, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat la România TV că noul Guvern va avea 20 de portofolii, dintre care ALDE va primi patru. Opt ministere vor fi conduse de femei. Vor apărea și patru ministere noi, între care cel al Turismului și un minister al IMM-urilor.

 

Miercuri, miniștrii propuși vor fi audiați în comisiile de specialitate. Dezbaterile şi votul în plen vor avea loc după amiază. Noua echipă va depune jurământul tot miercuri, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

 

După ceremonie va avea loc prima sedinţă a Guvernului, după cum a declarat săptămâna trecută premierul desemnat Sorin Grindeanu.