Liliecii care încurcau continuarea lucrărilor la autostrada Deva – Lugoj vor fi mutați în alt județ

Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a emis astăzi autorizația de mediu pentru strângerea liliecilor care încurcau continuarea lucrărilor la autostrada Deva – Lugoj.

Liliecii vor fi duși în județul Timiș – transmite corespondentul Europa FM, Monalise Hihn.

Aproximativ 2 ani – atât au ținut în loc niște lilieci construirea autostrăzii Deva – Lugoj.

Practic, din cauză că niște evaluatori au spus că în Peștera Tunel din comuna Șoimuș ar exista vreo 60 de lilieci, pe câteva sute de metri nu s-au putut executa lucrări la autostrada Deva – Lugoj.

Acum câteva săptămâni, Ministerul Mediului și-a trimis reprezentanți în teritoriu, pentru ca aceștia să caute liliecii. Doar unul s-a arătat atunc și s-a lăsat filmat.

După acea vizită, Ministerul Mediului a emis ordinul în baza căruia astăzi Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a putut emite autorizația de mediu pentru recoltarea/capturarea exemplarelor de lilieci din Peștera Tunel din comuna Șoimuș și relocarea lor în Peștera Românești din Timiș.

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Hunedora, Georgeta Barabaș, spune că din punct de vedere al protecției mediului nu mai există și alte piedici care să întârzie lucrările la autostradă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS