Confidenţialitate

Liga 1: Rapid – Academica Clinceni, 3-2

Rapid Bucureşti s-a impus pe terenul Academica Clinceni cu scorul de 3-2 (0-1), luni seara, în ultimul meci din etapa a 15-a a Ligii I de fotbal, ultima a turului.

”Lanterna roşie” a deschis scorul prin slovacul Denis Ventura (’31), după ce portarul Horaţiu Moldovan a respins penalty-ul executat de francezul Thibault Moulin, notează Agerpres. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un fault al lui Moldovan la ghanezul Michael Omoh.

Rapid a egalat imediat după pauză, prin Adrian Bălan (’52, penalty), după ce lovitura de pedeapsă s-a repetat, portarul Andrei Ureche, care apărase în primă instanţă şutul lui Bălan, nepăstrând un picior pe linia porţii. Ureche îl faultase în careu pe Alexandru Ioniţă II.

Academica a trecut din nou în avantaj (’56), când portarul Ureche a degajat lung, omologul său Horaţiu Moldovan a ieşit complet aiurea la circa 20 de metri, iar argentinianul Juan Bautista Cascini a profitat şi a trimis în poarta goală.

Rapid a înscris la scurt timp, tot din penalty (’60), prin acelaşi Bălan, după ce Claudiu Belu a fost faultat de Paul Pîrvulescu.

Golul victoriei echipei oaspete a fost reuşit de Alexandru Dandea (’86), care a reluat din drop de la 7-8 metri mingea centrată din corner de Rareş Ilie.

Academica încheie turul de campionat pe ultimul loc, fără victorie şi cu doar patru puncte.

Rapid este neînvinsă de cinci etape, în care are două victorii şi trei egaluri.