Confidenţialitate

Liderul pieței RCA, sancționat joi de ASF cu peste 3 milioane de lei pentru mai multe nereguli | AUDIO

Autoritatea de Supraveghere Financiară a sancționat azi societatea Euroins, liderul pieței RCA, cu peste 3 milioane de lei pentru mai multe nereguli. O amendă de aproape 63 de mii de lei a primit și firma Groupama. În cazul asiguratorilor amendați, ASF a găsit întarzieri la constatarea daunelor și la plata despăgubirilor RCA, dar și neplata penalităților.

Societatea „Euroins a primit o amendă de 2 milioane 400 de mii de lei pentru înregistrare de fonduri neconforme și cu o amendă cumulată în valoare de 652.000 de lei pentru neprezentarea tuturor documentelor solicitate de echipa de control, plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplata penalităților, constatarea daunelor cu întârziere și subevaluarea rezervei de daună avizată.

A fost sancționată și șefa Euroins, Tanja Blatnik, cu 98.500 de lei pentru transmiterea de raportări neconforme. Groupama Asigurări S.A. – a fost sancționata cu avertisment și o amendă în valoare de 62.900 de lei pentru plata cu întârziere a despăgubirilor RCA, neplată penalități și constatare daune RCA cu întârziere.

Avertisment scris a primit și Transilvania Broker de Asigurare S.A. – pentru faptul că informațiile/datele înscrise în contractul de asigurare sunt incorecte și neclare.”

Euroins, cel mai mare asigurător RCA după falimentul City Insurance, a dat în judecată recent Autoritatea de Supraveghere Financiară, pentru anularea unei amenzi de peste 3,5 milioane de lei primite anul trecut și stabilirea unor măsuri de redresare financiară. Hotnews scrie ca Euroins are 6 luni la dispoziție pentru a-și restabili indicatorul de solvabilitate și 2 luni pentru a trimite către ASF planul de măsuri.

Sursa foto: Unsplash / Romain Dancre

Citește și: STUDIU. 50% dintre români cred că situația lor financiară din 2022 este mai rea decât în 2021 | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.