Confidenţialitate

Liderii tech din regiunea Moldova vorbesc la IQ DIGITAL Summit despre cum poate deveni Iașul un hub de inovație (P)

Antreprenori și specialiști din zona IT din România își spun poveștile de succes la IQ Digital Summit Iași.

La nivel international, Iașul este considerat centrul tehnologic cu cea de-a doua cea mai rapidă creltere din Europa. Companii mari precum Amazon investesc serios în Iași, unde lucrează acum peste 12 mii de specialiști IT (un număr care a crescut de patru ori în ultimii 12 ani). 

Iași, o poveste de succes în IT&C

Giganții tech investesc în talent, dar și în idei bune, de oriunde ar veni ele. Așa se face că start-up-uri din Iași au primit investiții de milioane de euro, iar companiile mari își deschid aici birouri și angajează specialiști din regiune.

Cum a devenit Iași, în ultimul deceniu, o poveste de succes și cum se conturează viitorul în regiune? Invitați speciali vor dezbate împreună în timpul panoului dedicat de la IQ Digital Summit Iași.

  • Marian Petrescu conduce echipa Continental din Iași, unde peste 1.500 de oameni lucrează împreună cu echipe internaționale în proiecte tech ce vizează mașina autonomă, electrică, telematica sau dezvoltarea de software.
  • Bogdan Țermure este fondatorul HiO, o companie de management logistic și consultanță care promite o experiență de livrare fără cusur.
  • Alexandru Holicov are mai bine de 13 ani experiență în zona digitalizării educației. Inițial, Adservio trebuia să fie un catalog digital, dar din 2008 până astăzi, s-a transformat într-o platformă de management educational folosită în peste 1.500 de școli și grădinițe în toată țara. A atras recent și o investiţie de două milioane de euro de la fondul de investiţii Catalyst România.
  • Delia Iliasa este co-founder SanoPass – o platformă gândită să conecteze, digitalizeze și să integreze servicii de prevenție medical, oferind în același timp o experiență personalizată.
  • Sebastian Gabor este fondatorul Digitail, o soluție software pentru posesorii de animale de companie și spitalele veterinare. Start-up-ul a obținut o finanțare de 2,5 milioane de dolari din partea mai multor fonduri de investiții (printre care și Gradient Venturesde la Google).
  • Dragoș Gavriluț este director al Cyber Threat Intelligence Lab la Bitdefender, unde conduce de la Iași o echipă de peste 180 de oameni care dezvoltă algoritmi de învățare automată pentru detectarea amenințărilor.

Panelul va fi moderat de economistul Dan Zaharia, inițiatorul laboratorului de idei Fab Lab Iași, un spațiu de lucru care accelerează inovația și colaborarea în comunitatea tehnică din oraș.

Lideri din administrația locală și centrală, prezenți la Summit

La eveniment vor participa și Ministrul Digitalizării din România, Sebastian Burduja (foto, centru), care se va întâlni cu acest prilej cu vicepremierul pentru digitalizare din Republica Moldova, Iurie Țurcanu (dreapta) – într-un format nou produs de Upgrade 10: Digitalination, avându-l pe expertul Radu Puchiu (stânga) drept moderator. Detalii, aici.

Pe scena IQ DIGITAL Summit din Iași vor urca în prima parte a zilei antreprenori cu soluții “out of the box”, precum Jonas Kiejllbergco-fondatorul Skype, futurologul Richard van Hooijdonk, antreprenorul în serie Radu Georgescu.

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – o inovație BCR  –, ca un format informativ și educațional hybrid media, cu conținut ce îmbină cultura digitală cu tehnici din televiziune, destinat să ajute la rezolvarea provocărilor întâmpinate în procesele de digitalizare cu care se confruntă antreprenorii din sectorul IMM din România.

După succesul primului sezon, la care au participat peste 30 de experți și lideri de opinie din zona tech și care a ajuns la peste 150.000 de antreprenori români interesati de digitalizare, BCR împreună cu Upgrade 100 au decis extinderea către un eveniment dedicat marilor comunități profesionale tech și IT locale.

Vezi AGENDA summit-ului AICI

Accesul la IQ DIGITAL Summit care va avea loc VINERI, 27 MAI, se va face gratuit, în limita locurilor din Teatrul Național Iași -> pe baza unei aplicații, disponibile AICI.