Confidenţialitate

Liderii PSD discută, la Mamaia, despre legile justiţiei și Pilonul II de pensii

Liderii PSD s-au întâlnit, în acest weekend, la Mamaia, pentru a stabili prioritățile legislative în sesiunea parlamentară de toamnă.

Printre acestea, se numără proiectul de modificare a legilor justiției, legea pensiilor și legea parteneriatului public-privat.

Vor fi însă și discuții comune cu reprezentanții ALDE, aflați de asemenea, în ședință, pe litoral. Unii reprezentanți ai ALDE sunt nemulțumiți că unele măsuri anunțate de guvernul din care fac parte nu sunt dezbătute suficient în coaliție, înainte de a fi făcute publice.

De altfel, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu spune că există o mică problemă în coaliție, la capitolul comunicare.

”E nevoie de consultări mult mai serioase înainte de a ieși cu orice propunere. Din punctul nostru de vedere, elementul esențial este consolidarea unui sistem de dialog, adoptarea de poziții comune pe bază de negocieri și de discuții și după aceea, partea următoare este ieșirea și lansarea unor propuneri în spațiul public. Cred că va trebui să ne îmbunătățim modul de acțiune și colaborarea între minștrii care sunt dintr-un partid și secretarii de stat care sunt din alt partid”, a spus Teodor Meleșcanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Duminică, va fi o nouă ședință a PSD. La comitetul Executiv Național, este așteptat, de la ora 11.00 și premierul Mihai Tudose, alături de o parte dintre miniștri. Aceștia ar urma să le prezinte punctul de vedere al guvernului în ceea ce privește pilonul II de pensii și reintroducerea supraaccizei la carburanți.