Confidenţialitate

Liderii PSD discută la această oră pentru a discuta despre deciziile Guvernului pe Justiţie şi despre proteste

Liderii PSD s-au reunit la Parlament, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional. Ei vor discuta despre decizia Guvernului de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege care vizează graţierea, măsuri ce au generat ample proteste în întreaga ţară.

Social-democraţii urmează să stabilească, în cadrul şedinţei, poziţia partidului faţă de măsurile Guvernului Grindeanu, precum şi ce strategie vor adopta în urma protestelor din Bucureşti şi din alte oraşe ale ţării.

De asemenea, printre subiectele de discuţie ale PSD se numără şi proiectul de buget pe 2017, care urmează să intre în Comisiile de specialitate pentru avizare şi ulterior votat în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Șefii de filiale din țară se întâlnesc cu Liviu Dragnea, cel care a evitat presa de marți încoace. Ce a spus Liviu Dragnea în prima sa apariție după ce i-a reușit „marțea neagră”:

”Aveți și bâtele la dumneavoastră? Și petardele?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Principala informație apărută până acum, înainte de începerea ședinței: PSD nu va renunța la ordonanțele privind justiția. Secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu:

”Mergem până la capăt! Avem un vot în spate, am promis românilor că vom scoate cătușele din România, că vom face pensii, salarii, locuri de muncă – adică lucruri pentru care ne-au votat oamenii. Nu o să dăm înapoi nici un pas.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mult, social-democratul nu exclude posibilitatea organizării unor contra-manifestații:

”Să știți că este o mare presiune din partea alegătorilor noștri, a susținătorilor și a membrilor de partid. Probabil că decizia se va lua astăzi, dar presiunea este uriașă. Uitați-vă și pe mediul on-line. Presiunea e gigantică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O ascultăm acum pe Rovana Plumb, vicepreședinte PSD, care a încercat să explice unde a dispărut Liviu Dragnea de marți încoace:

”Vom discuta în Comitetul Executiv și îmi rezerv dreptul de a da declarație după ce se încheie Comitetul. Vorbesc cu domanul Dragnea în fiecare zi. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timp ce social-democrații s-au întrunit în ședință la Parlament, pe holuri aleșii USR au început să protesteze din nou. Au afișat pancarte pe care au scris ȚARA MAI PRESUS DE DRAGNEA, Îndrăznește să-i spui NU lui Dragnea sau REFUZ ACEST ABUZ. Până la aceasătă oră, liderul PSD nu și-a făcut apariția.