Confidenţialitate

Reacții politice după demisia lui Ludovic Orban I AUDIO

Premierul Ludovic Orban și-a depus mandatul, iar interimatul va fi asigurat de Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

Într-o declarație la Palatul Victoria, Ludovic Orban a declarat că nu se cramponează de putere și că, în calitate de prim-ministru, a făcut tot ce era omenește posibil.

”Am luat decizia să-mi depun mandatul de prim-ministru. Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză precedent. Vreau să spun foarte clar: demisia mea vreau să arate un lucru limpede  – nu mă cramponez de nicio funcție, nu pun condiții”, a declarat Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După alegerile de duminică, obiectivul va fi construirea unei majorități parlamentare fără PSD și care să ofere garanția unei direcții corecte pentru țarp – spune premierul demisionar.

”Obiectivul perioadei care va urma este acela de a fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România. Am convingerea că în viitoarele negocieri, Partidul Național Liberal va avea capacitatea de a da premierul României și de a forma coloana vertebrală a viitorului guvern”, a încheiat Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Demisia lui Ludovic Orban este semnalul că România întră într-o nouă fază, spune copreședintele Alianței USR Plus, Dacian Cioloș, intr-o intervenție la Digi24.

”Era nevoie și e nevoie de un semnal că intrăm într-o nouă fază. Domnul președinte va avea, în aceste condiții, posibilitatea să vină cu o propunere care să fie de discutat apoi și care să construiască o majoritate”, este de părere Dacian Cioloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică dur demisia lui Ludovic Orban. Acesta a declarat pentru Digi 24 că gestul este iresponsabil pentru că guvernul nu mai poate da ordonanțe de urgență.

”Nu avem guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară, cu care se confruntă în acest moment România. Este un gest iresponsabil, nu este un gest de bărbăție. Este normal, când pierzi alegerile, că nu ai ai ce căuta, dar până vine următorul guvern îți faci datoria până la capăt ca om de stat”, a apreciat Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.