Liderii europeni nu au reusit sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste nominalizarile pentru conducerea Uniunii Europene (AUDIO)

Summitul ‘s-a încheiat fără vreun acord’ cu privire la numirea unui şef al diplomaţiei europene şi a preşedintelui Consiliului European, au anunţat surse de la Bruxelles, citate de agențiile de presă internaționale.

Şefii de stat şi guvern din cele 28 de state membre au negociat propunerile de comisar european, şefia Consiliului UE, dar şi râvnitul post de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate.

Rezultatul a fost însă unul dezamăgitor, deoarece nu a fost luată nicio decizie. Este regretabil că nu s-a ajuns la o înțelegere cu privire la pachetul de nominalizări, dar nu este dramatic, a spus preşedintele Consiliului European. Herman Van Rompuy a ținut să precizeze că este normal ca o astfel de operațiune delicată să ia timp.

Și cancelarul german Angela Merkel este sigură că se va ajunge la un acord, însă mai lent, etapă cu etapă și pas cu pas.

Șefii de stat şi de Guvern ai Uniunii Europene vor participa la un nou summit, cel mai probabil pe 30 august.