Confidenţialitate

Liderii europeni îi transmit mesaje de felicitare lui Biden. Putin așteaptă rezultatele oficiale | AUDIO

În timp ce președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, se pregătește să anunțe planul său de combatere a epidemiei COVID-19, Donald Trump refuză în continuare să accepte înfrângerea.

Din lume, sosesc mesaje diferite. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu l-a felicitat încă pe Joe Biden, preferând să aștepte rezultatele oficiale ale alegerilor, anunță agenția AFP.

În schimb, liderii europeni îi transmit mesaje de felicitare liderului democrat.

După 2 ultimi ani extrem de reci în relațiile diplomatice, luni, cancelarul Angela Merkel a vorbit din nou despre valorile comune germano-americane și nevoie de a rezolva împreună probleme globale, precum încălzirea și terorismul.

În prejma comemorării soldaților care au murit în Primul Război Mondial, cancelarul Germaniei a adus un omagiu Americii care a salvat Europa de naziști, spunând că valorile și moștenirea comună trebuie păstrate.

De asemenea, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că așteaptă să lucreze cu noul președinte al Statelor Unite și vicepreședintele Kamala Harris.

Luni dimineață și președintele Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj de felicitare președintelui ales al Statelor Unite ale Americii.

Șeful statului precizează că, în calitate de partener strategic al Statelor Unite și aliat în cadrul NATO, România va continua să aloce sume importante Apărării și va contribui și de acum încolo la “securitatea, prosperitatea și reziliența comunității globale a democrațiilor”.

După instalarea noului președinte al Statelor Unite, Bucureștiul așteaptă la începutul anului viitor, vizita noului secretar de stat al Statelor Unite.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru