Confidenţialitate

Liderii coaliției, în ședință de Mica Unire. Plafonarea prețurilor la energie și gestionarea pandemiei, pe agenda discuțiilor

Liderii PSD, PNL și UDMR au programată o ședință a coaliției de guvernare pentru astăzi la ora 18:00. Pe agenda discuțiilor ar urma să se regăsească ordonanţa privind noua plafonare a prețurilor la energie, măsurile pentru gestionarea valului 5 al pandemiei, dar și situația dobânzilor mari la împrumuturile țării.

Ședința coaliției a fost convocată în format online.

Ordonanţa privind noua plafonare a prețului la energie și gaz a fost pusă deja în consultare publică şi ar urma să fie adoptată în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta.

Liderii coaliţiei trebuie să găsească, însă, şi o serie de măsuri pentru perioada după 1 aprilie, social-democraţii insistând că este nevoie de un preţ reglementat la energie electrică şi gaze naturale.

Pe agenda coaliției s-ar putea regăsi şi măsurile luate pentru gestionarea valului 5 al pandemiei. Liberalii insistă pentru adoptarea certificatului verde, în vreme ce social-democrații se opun, susținând că măsura ar fi tardivă.

Un alt subiect ar putea fi și dobânzile mari la împrumuturile contractate de România. Liderul PNL, Florin Cîțu, a solicitat încă de săptămâna trecută o reuniune pe această temă.

Nu în ultimul rând, liberalii și social-democrații vor discuta despre acuzațiile reciproce pe care și le-au adus săptămâna trecută, mai ales după ce prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a invocat inclusiv posibilitatea ruperii coaliției.

Autor: Cristian Citre

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Premierul Ciucă: Test de anduranţă în lupta cu pandemia, ultimii doi ani au scos în evidenţă unitatea românilor