Lideri sindicali: Greva generală, singura soluție/Trenurile de călători circula cu 40 de km/oră

Peste 2.000 de sindicalişti din sectorul feroviar au protestat în această dimineață în fața Guvernului, nemulțumiți de nivelul mic al subvențiilor alocate pentru transportul pe calea ferată.

Protestatarii au afișat pancarte pe care au scris  “Fără investiţii, calea ferată dispare” și “Vrem statutul personalului feroviar”.

Vicepreședintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial, Dan Urseiu, spune la Europa FM că odată cu liberalizarea pieței de anul viitor, CFR Călători riscă să intre în faliment.

Și asta pentru că marile companii vor veni cu vagoane mai bune și au capitalul necesar, la care vor adăuga subvențiile primite din România, pentru a înlocui șinele pe care operează.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul sindical avertizează că la CFR s-a ajuns la limită: trenurile de călători circulă cu o viteză maximă de 40 de km la oră, iar unele șine sunt neschimbate din 1938.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La finalul protestului, liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, a declarat că a solicitat premierului o întâlnire și a avertizat că  “oprirea lucrului pe calea ferată, respectiv greva generală, este singura soluţie

“Am depus un document în care am explicat motivele noastre şi în care am solicitat o întâlnire la nivel de premier, ministru de finanţe, al transporturilor şi al fondurilor europene, pentru că sunt mulţi bani la dispoziţia României care nu sunt utilizaţi. Calea ferată a fost devalizată mai bine de 25 de ani, sistemic. Au zburat bani, corupţie cât casa a fost aici”, a declarat Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical”, a adăugat Costin.

Luni, alți sindicațiști din transportul feroviar vor continua protestele începute astăzi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS