Licitația pentru măștile destinate persoanelor defavorizate, tranșată în instanță

Persoanele defavorizate mai au de așteptat până ce vor primi gratuit, de la Guvern, măștile de protecție împotriva virusului sars cov 2.

Ministerul Sănătății a ales un câștigător din cele 14 companii înscrise la licitație și care îndeplineau criteriile impuse dar o firmă a contestat de 2 ori rezultatul. Prima contestația a fost depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ulterior, la  Curtea de Apel București.

În aceste condiții,  abia după finalizarea procesului, Ministerul Sănătății mai poate semna un contract pentru cele 115 milioane de măști de unică folosință.

Licitația pentru cumpărarea măștilor a fost câștigată de compania Naguma Medical Supply SRL dar o altă firmă, Best Achiziții, despre care premierul spune că este „un abonat al rețelei Primăriei Capitalei”, a depus contestații.

Contestarea care blochează achiziția a dus la o dispută între premier și primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea i-a răspuns premierului, pe Facebook.

„Dacă premierul insistă cu aceste insinuări murdare la adresa mea și a colegilor mei de la Primărie, o să-l ajut public să rezolve problema spinoasă, indicându-i public persoana din anturajul sîă care ar putea contacta direct și amical acționarii acestei firme. Da, da, cineva din primul inel de prieteni ai premierului! a scris primarul Capitalei”, a scris primarul Capitalei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acum , Curtea de Apel București a decis să înceapă procesul la finalul lunii august, dar Ministerul Sănătății le-a cerut deja judecătorilor să devanseze termenul, spune purtătorul de cuvânt al instituției, Oana Grigore.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până când statul le va putea da celor săraci măști, premierul le recomandă celor care nu au bani să și le cumpere să se protejeze purtând măști din pânză.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS