Confidenţialitate

Liberalul Rareș Bogdan, acuzat că a organizat o petrecere la care s-au încălcat regulile distanțării fizice | AUDIO

Prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan a organizat o petrecere, la un restaurant din Cluj Napoca, la care au participat 100 de invitați, deși limita maximă este de 70 de persoane, dezvăluie ziarul Libertatea.

Politicianul neagă informația și spune că regulile impuse de epidemia de coronavirus au fost respectate în weekend, când a serbat aniversarea fiicei într-un loc public.

Europa FM l-a întrebat pe directorul DSP dacă va verifica acuzațiile jurnaliștilor, dar deocamdată nu am primit un răspuns.

Coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, Cătălin Tolontan, a povestit – la Europa FM – că petrecerea organizată de liberalul Rareș Bogdan a fost documentată atât de la sol, cât și cu drona, precum și prin discuții cu mai mulți martori.

Niciun restaurant nu poate fi deschis în interior.  Asta e o regulă! Dacă, totuși, faci petreceri private și închiriezi un local, ceea ce s-a întâmplat în cazul acesta, poți avea în interior 20 de oameni. În cazul acesta, au fost peste o sută în interior. Am vorbit și cu managerul, care ne-a spus – citez «Este deschisă terasa, unde au fost 50 de persoane. În interior au fost 20 de persoane. Deci vorbea de vreo 70 de persoane. Numai că erau peste o sută», a relatat jurnalistul.

Prim-vicepreședintele PNL spune că la petrecerea fiicei au fost doar membrii familiei și câțiva apropiați.

Au fost șase mese afară, de câte șase persoane, iar în interior două sau trei mese cu părinți, socri. N-a fost niciun politician. A fost o chestie de familie. Au fost 14-16 copii.

(…) Dacă vă uitați, sunt niște corturi puse și o copertină de ploaie, oamenii stăteau pe terasă.

Eurodeputatul spune că jurnaliștii de la Libertatea nu l-au sunat pentru a verifica și cu el informațiile publicate, dar Cătălin Tolontan spune că Rareș Bogdan nu a răspuns de fapt.

Coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, Cătălin Tolontan crede că organizând o petrecere cu atât de mulți invitați, încălcând regulile impuse de Comitetul pentru Situații de Urgență, Rareș Bogdan decredibilezează atât PNL, cât și Guvernul.

E foarte riscant, nu doar la nivelul imaginii, ci la nivelul semnalului public, când unul dintre cei mai puternici PNL-iști, susținător al Guvernului, să repeți cumva ce au făcut colegii tăi împreună cu premierul Orban, în momentul în care s-au întâlnit și au fumat și au băut în cabinetul premierului, spune Tolontan.

Solicitat de corespondentul Europa FM, șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj nu a precizat deocamdată, dacă va verifica sau nu câți invitați au fost la petrecere și unde au stat ei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru