Confidenţialitate

Liberalul Cîţu, despre boicotul PSD: Este ticăloşie!

Ministru în exercițiu al Finanţelor, liberalul Florin Cîţu a criticat, miercuri seara, strategia PSD de a boicota ședința în care al doilea cabinet al lui Ludovic Orban ar urma să fie supus votului în prima zi a săptămânii viitoare.

“Au dat jos un guvern şi, când trebuie să vină să voteze pentru sau împotriva guvernului, nu vin la lucru. Nu vor să facă cvorum! Aşa se joacă cu românii! Este ticăloşie, mârşăvie ceea ce fac. Nu poţi să dai jos un guvern şi apoi să spui că nu vii să votezi în Parlament. De ce ai mai dat jos guvernul? Acum se joacă cu viitorul românilor, ţin la România în interimat”, a spus acesta la Realitatea Plus.

”Noi am pornit pe acest drum şi am spus că vrem anticipate. Noi nu votăm Guvernul PNL pentru că am spus că vrem anticipate”, a adăugat Florin Cîţu.

Într-o ședință a conducerii PSD, fruntașii formațiunii au decis un boicot, în prima zi a săptămânii viitoare, la votul de învestitură a cabinetului Orban 2.

Hotărârea amenință strategia PNL, care spera într-un vot negativ, în încercarea de a declanșa alegerile anticipate.

„Decizia PSD este ca, luni, să fim prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire a domnului prim-ministru desemnat Ludovic Orban. Având o motivare foarte clară, așteptăm răspunsul CCR dacă este constituțional, chiar dacă este demis, premierul demis, rămas interimar, să fie iarăși desemnat”, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban și alți lideri ai PNL au dezbătut situația, miercuri seara, cu președintele Klaus Iohannis.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului este programat pe 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituțională dezbate, la sesizarea PSD, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna, a doua oară, pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Eurodeputatul Traian Băsescu, fost șef al statului, nu crede în scenariul declanșării alegerilor anticipate, dorite de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

”Numai când ai majoritatea poţi să faci alegeri anticipate, când nu ai majoritate parlamentară, nu te apuci”, a declarat Traian Băsescu, miercuri seară, la Digi 24. ”PSD are toată îndreptăţirea să facă acest joc. Responsabilitatea este a celor care au împins jocurile, dând posibilitatea PSD-ului de joc atât de largă”, a adăugat el.