Confidenţialitate

Băsescu: Numai când ai majoritatea parlamentară poţi să faci alegeri anticipate

Eurodeputatul Traian Băsescu, fost șef al statului, nu crede în scenariul declanșării alegerilor anticipate, dorite de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

”Numai când ai majoritatea poţi să faci alegeri anticipate, când nu ai majoritate parlamentară, nu te apuci”, a declarat Traian Băsescu, miercuri seară, la Digi 24.

”PSD are toată îndreptăţirea să facă acest joc. Responsabilitatea este a celor care au împins jocurile, dând posibilitatea PSD-ului de joc atât de largă”, a adăugat el.

Într-o ședință a conducerii PSD, fruntașii formațiunii au decis un boicot, în prima zi a săptămânii viitoare, la votul de învestitură a cabinetului Orban 2.

Strategia amenință planurile PNL, care spera într-un vot negativ, în încercarea de a declanșa alegerile anticipate.

„Decizia PSD este ca, luni, să fim prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire a domnului prim-ministru desemnat Ludovic Orban. Având o motivare foarte clară, așteptăm răspunsul CCR dacă este constituțional, chiar dacă este demis, premierul demis, rămas interimar, să fie iarăși desemnat”, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului este programat pe 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituțională dezbate, la sesizarea PSD, decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l desemna, a doua oară, pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.