Letonia – Cel putin 48 de morti, in urma tragediei de la Riga

Letonia a decretat 3 zile de doliu național.

Cel puțin 48 de persoane și-au pierdut viața după ce acoperișul unui centru comercial s-a prăbușit aseară la Riga.

Letonia a decretat trei zile de doliu, de mâine până luni.

În semn de solidaritate cu țara lor vecină, și Lituania și Estonia au decretat zi de doliu național.

Potrivit unor decizii ale guvernelor de la Vilnius și Tallinn, pe 24 noiembrie, de la ora 07.00 și până la ora 22.00, drapelele vor fi coborâte în bernă pe toate clădirile oficiale.

Nici acum nu sunt cunoscute cauzele accidentului.

Acoperișul centrului comercial, aflat la periferia capitalei Riga, s-a prăbușit pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați la o oră de vârf, în timp ce sute de oameni se aflau la cumpărături.

Zeci de persoane s-ar putea afla încă sub dărâmături. Peste 200 de membri ai echipelor de salvare caută fără oprire printre dărîmături. Autorităţile nu ştiu exact câte persoane se aflau înăuntru în momentul accidentului.

Clădirea a fost construită acum doi ani şi fusese chiar selecţionată pentru un premiu de arhitectură. Recent, la acoperișul său începuseră lucrări menite să-l transforme într-o grădină suspendată. Primăria Rigăi susține că proiectul respectă regulile impuse de lege.

Totuși, se vor face verificări în privința lucrărilor și a materialelor folosite. Inițial, unul dintre viceprimarii orașului afirmase că acoperişul a căzut din cauza unei ‘explozii’, fără să ofere însă detalii despre caracterul ei.