Legea salarizării unitare. Funcționarii publici amenință cu proteste după Paște

Funcționarii publici amenință că vor ieși în stradă după sărbătorile de Paște.

Ei sunt nemulțumiți de proiectul legii salarizării unitare , document care încă nu a fost făcut public, urmând să fie asumat astăzi de parlamentarii puterii.

LideruL Sindicatului Național al Funcționarilor Publici – Sebastian Oprescu – ne-a declarat că funcționarii publici din toată țara sunt extrem de nemulțumiți.

Este o decizie a angajaților din administrația publică locală și centrală (…) Proiectul legii salarizării unitare nu a fost discutat de sindicate cu partea guvernamentală, așa cum cere legea, și acum ne trimite undeva în zona parlamentară pentru a negocia cu opoziția.  Am avut ocazia să răsfoiesc doar anumite anexe care puteau însemna mult sau puțin, în funcție de ce scria în textul actului normativ”, a spus, la Europa FM, liderul sindical Sebastian Oprescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sebastian Oprescu susține că a ”răsfoit” câteva anexe din proiectul legii salarizării unitare. Pentru unele categorii de funcționari publici sunt prevăzute scăderi salariale, spune liderul sindical.

Categoric, doamna ministru ne-a comunicat că vor fi categorii de funcționari publici care vor suferi diminuări salariale, dar nu a putut să identifice de la ce sumă în sus înseamnă diminuare salarială.   Că dacă se diminuează salariul de la 2.500 la 2.000 – avem o problemă, cu siguranță. Dacă se diminuează de la 8.000 la 7.000 n-avem nicio problemă pentru că, cu siguranță, trebuie să existe un echilibru între categoriile de funcționari”, a adăugat Sebastian Oprescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, proiectul legii salarizării unitare va fi asumat ca o inițiativă legislativă.  Joi, la Sinaia, parlamentarii coaliției de guvernare urmează să-și asume documentul și să-l semneze.

Mai apoi, va fi trimis în Parlament spre aprobare, iar ministrul Muncii – Lia Olguța Vasilescu – spera cA actul să fie adoptat până la data de 1 iulie.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS