Confidenţialitate

Legea offshore, adoptată de Senat cu 91 de voturi pentru și 13 împotrivă | AUDIO

Senatul României a dezbătut și votat legea offshore. Au fost dezbateri aprinse legate de paternitatea legii, iar aleșii din coaliția de guvernare s-au întrecut în a-și asuma meritele pentru proiect.

UPDATE 13:39. Legea offshore, adoptată de Senat cu 91 de voturi pentru și 13 împotrivă

Legea offshore, care reglementează condițiile de exploatare a zăcămintelor din Marea Neagră, a fost adoptată azi de Senat cu 91 de voturi pentru și 13 împotrivă. În favoarea proiectului au votat parlamentarii tuturor partidelor, mai puțin cei de la AUR. Proiectul merge la Camera Deputaților, for decizional.

Știrea inițială

Senatorul SPD, Radu Oprea:

„A trebuit să vină PSD din nou la guvernare pentru ca această lege să fie în dezbatere.”

În urma vociferărilor din sală social-democratul s-a repliat rapid:

„Împreună, bineînțeles, cu cei din actuala coaliție de guvernare. Sigur că sunt foarte multe discuții dacă este bine sau nu este bine ca această lege să fie adoptată astăzi. Da, este necesar pentru că avem un război în preajma României, avem nevoie de gaze.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În scurt timp a venit replica celor de la PNL. Senatorul Sorin Ioana Bumbu:

„Indiferent că unii sau alții doresc să-și asume meritul pe această lege, meritul este al celor care conduc coaliția, al primului ministru, care a reușit să adune pe lângă dânsul pe toți liderii importanți și să dea o formă a legii astfel încât să fie agreată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Senatoarea liberală Alina Gorghiu a amintit de rolul fostului șef al PSD Liviu Dragnea în privința legii offshore:

„Din păcate, în 2018 această lege a fost blocată de domnul Dragnea și 4 ani de zile investitorii au stat și e-au uitat la noi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Vă reamintim, legea stabileşte repartizarea profitului obţinut din extragerea zăcămintelor, a 40% să le revină investitorilor, iar 60% statului român.

Legea offshore va merge acum la dezbateri în Camera Deputaților.

Coaliția de guvernare are majoritate în ambele camera ale Parlamentului, și este de așteptat ca legea să treacă fără probleme.