Confidenţialitate

Lecții de educație financiară pentru fotbaliști. ASF și FRF spun că mulți sportivi au probleme financiare după ce se retrag din activitate | AUDIO

Inițiativă fără precedent în fotbalul românesc. Sportivii vor participa la lecții de educație financiară, oferite de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal. Potrivit instituțiilor, mulți sportivi întâmpină probleme financiare după retragerea din activitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Statul îi va învăța pe fotbaliștii români, din loturile naționale de copii, juniori și seniori, cum să-și cheltuiască banii.

Sportivii au câștiguri substanțiale pe parcursul carierei, dar nu își gestionează în mod corect banii, spun FRF și ASF, care dau vina pe lipsa unei educații financiare adecvate.

În urma protocolului semnat între cele două instituții, fotbaliștii vor participa la proiecte și programe educaționale – workshopuri, campanii publice, simpozioane, conferinţe – care vor promova valorile unui management eficient al investițiilor.

Un prim eveniment de informare pentru staff-ul FRF, intitulat „Despre bani la firul ierbii”, a avut deja loc, anunță ASF.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Zeci de mii de mașini electrice Volkswagen, investigate după ce deținătorii au constatat o defecțiune a portierelor | AUDIO