Confidenţialitate

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Parchetului European: „Nu doresc să candidez la președinție și nu voi candida la președinție” | AUDIO

Procurorul șef al Parchetului European nu va candida la cea mai înaltă funcție în statul român. Într-un interviu pentru Piața Victoriei, Laura Codruța Kovesi spune că recenta clasare a dosarului – în care este acuzată că a luat 280 de mii de lei mită pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa – nu i-a schimbat decizia.

Laura Codruța Kovesi: „Nu doresc să candidez la președinție și nu voi candida la președinție”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu m-am răzgândit, cu siguranță nu m-am răzgândit nici din cauza acestui dosar, pentru că soluția este cea firească și ea trebuia dată. Nu doresc să candidez la președinție și nu voi candida la președinție chiar dacă, nu știu, am o iie și mă duc într-un spațiu public, sau mă duc la o biserică, sau mă duc la facultate, sau am un anumit tip de discurs când merg în Ucraina nu este niciun fel de declarație politică. Este ceea ce trebuie să fac ca procuror-șef al unui Parchet European. Eu personal, Laura Codruța Kovesi, nu am declarat niciodată, nimănui, că aș avea intenția să candidez. Nu m-am gândit la acest lucru, nici nu mă gândesc la acest lucru. Nu am avut această intenție și nu am această intenție”, a spus Laura Codruța Kovesi la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei.

Laura Codruța Kovesi: Fac cu pasiune ce fac și îmi place meseria pe care mi-am ales-o

În interviul acordat Ioanei Ene Dogioiu, Laura Codruța Kovesi spune că privește recentele speculații din spațiul public cu privire la o eventuală candidatură la prezidențiale cu amuzament. Procurorul șef al Parchetului European spune că poate fi de mai mult ajutor României din poziția pe care o deține acum.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„De ce nu candidez? Pentru că nu vreau să candidez, nu-mi doresc să candidez. Pentru că ceea ce fac, fac cu pasiune și îmi place meseria pe care mi-am ales-o. Am creat într-un fel această instituție care a fost construită de la zero, trebuie să-mi duc la capăt mandatul. Este ceva care-mi place, fac cu pasiune. Și, dacă este vorba să ajut România, eu cred că pot să ajut mai mult din poziția în care mă aflu și, dacă o să-mi fac datoria acolo unde sunt numită la modul cel mai profesionist, cred că este cel mai bun ajutor pe care eu pot să-l dau României și românilor”, a mai spus Laura Codruța Kovesi la Europa FM.

Interviul integral al Laurei Codruța Kovesi îl puteți asculta integral marți, de la ora 18:15 minute la Piața Victoriei cu Ioana Ene Dogioiu.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Kovesi, despre protecția avertizorilor de integritate în România