Confidenţialitate

Laura Codruța Kövesi, la Interviurile Europa FM – VIDEO

Miercuri, la Interviurile Europa FM a fost invitat procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Anca Grădinaru a discutat cu invitata sa despre inițiativele Ministerului Justiției de a modifica mai multe legi în baza cărora funcționează Justiția, despre propunerea unei grațieri colective, dar și despre acuzațiile pe care fostul deputat Sebastian Ghiță i le-a adus procurorului șef al DNA.

“Mă îndoiesc de buna credință a ministrului Justiției”

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a criticat pe ministrul Justiției pentru încercarea de a modifica pe ascuns Codul Penal și de a adopta o ordonanță privind grațierea în mod netransparent.

„De ce trebuie făcute aceste modificări la Codul Penal în mod netransparent prin ordonanță de urgență? De ce nu s-a comunicat?”, s-a întrebat șefa DNA.

“Am cerut explicații la Interpol de ce nu apare poza lui Sebastian Ghiță pe site”

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat la Interviurile Europa FM că a cerut explicații de la Interpol de ce nu apare pe site poza lui Sebastian Ghiță, având în vedere că este dat în urmărire internațională.

Potrivit șefei DNA, reprezentanții Interpol au explicat că pe numele lui Sebastian Ghiță a fost emis un mandat de arestare preventivă, prin urmare se bucură de prezumția de nevinovăție.

Kovesi: Cred că e o chestiune de timp până când Sebastian Ghiță va fi prins

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că este o chestiune de timp până când Sebastian Ghiță va fi prins.

Laura Codruța Kovesi a declarat că este dat în urmărire internațională în 190 de state.

”Cred că este o chestiune de timp până când Sebastian Ghiță va fi prins. Cel puțin, noi, la DNA, verificăm câteva informații în acest sens. Aștept de la Poliția Română să se implice, să aloce resurse și să facă o prioritate din prinderea acestui inculpat”.

Laura Codruța Kovesi a evitat să spună dacă fostul deputat este sau nu plecat din țară.