Confidenţialitate

Laufer: Termenul limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation a fost prelungit

Termenul limită pentru înscrierea în programul Start-up Nation a fost prelungit până la data de 28 iulie 2017, a anunțat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, pe pagina de Facebook.

“Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dă curs solicitării mediului de afaceri privind prelungirea termenului limita pentru înscrierea în programul Start-up Nation. Astfel, antreprenorii interesați de înscrierea în program pot depune dosarele online ca și până acum, până la data de 28.07.2017, ora 20.00”, a scris ministrul.

Termenul inițial până când se puteau face înscrieri în program era 14 iunie.

Ministrul susține pe pagina de socializare că potențialii beneficiari ai Start-up Nation au semnalat, încă de săptămâna trecută, o serie de deficiențe de natură tehnică privind procedurile de înființare a firmelor și obținerea documentelor necesare, încercând totodată să găsească cât mai rapid soluții.

“Pentru a putea remedia urgent aceste probleme apărute, am acționat imediat, ne-am întâlnit cu persoanele din conducerea instituțiilor în cauza (ONRC, ANAF) pentru a găsi soluții. Pe lânga remedierea problemelor de natură tehnică, pentru menținerea unei competiții corecte și transparente în cadrul programului Start-up Nation, considerăm că se impune prelungirea termenului limită de înscriere a proiectelor”, scrie Laufer.

În opinia acestuia, programul Start-Up Nation este în continuare cel mai ambițios program guvernamental de susținere a initiațivei antreprenoriale. “În cazul în care nu ați făcut-o deja, vă încurajez să vă înscrieți până la data de 28.07.2017, ora 20.00!”, a mai scris Laufer pe pagina de socializare.

Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, iar potențialii beneficiari puteau înscrie online planurile de afaceri timp de 30 de zile. Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare naționale și fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obține este de maximum 200.000 de lei.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor și facilitarea accesului acestora la finanțare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanțarea a 10.000 de firme nou înființate, care vor crea cel puțin 10.000 de noi locuri de muncă.