Confidenţialitate

Lamine Yamal, noul star al fotbalului internațional: A devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul European de Fotbal | AUDIO | GALERIE FOTO

La numai 16 ani, a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care înscrie un gol la Campionatul European de Fotbal. A făcut-o aseară în meciul Spaniei cu Franța. Presa internațională publică mai multe poze cu Lamine Yamal bebeluș – într-o ședință foto alături de Lionel Messi din 2007.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Începutul a două legende” – este titlul articolului publicat de BBC. Prezintă mai multe fotografii în care apare tânărul Messie și bebelușul Yamal.

Ședința foto avea loc în 2007 – în cadrul unui calendar caritabil. Messi îi făcea baie lui Lamine Yamal și îl ținea în brațe. Fotografiile au apărut după ce UNICEF a organizat o tombolă în orașul Mataró, unde locuia familia lui Yamal.

La aproape 17 ani mai târziu, fotbalistul spaniol Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr marcator din istoria turneelor finale ale Campionatului European, prin golul înscris în semifinala cu Franţa (2-1).

La fel ca Messi, Yamal a continuat să joace pentru Barcelona, unde a devenit cel mai tânăr titular și marcator al clubului, precum și cel mai tânăr marcator din liga spaniolă.

Sursa foto: Twitter / Lamine Yamal

Citește și: EURO 2024: Meci Anglia-Olanda în cea de-a doua semifinală a campionatului european | AUDIO