Lady Gaga îi va aduce un omagiu lui David Bowie la Premiile Grammy

Lady Gaga îi va aduce un omagiu artistului David Bowie cântând trei dintre piesele acestuia pe scena Premiilor Grammy, ce vor fi decernate pe 15 februarie, informează revista Rolling Stone.

Producătorul Ken Ehrlich a dorit ca Lady Gaga să fie implicată în acest moment dedicat starului britanic, refuzând multe propuneri din partea altor artiști, a spus Ehrlich pentru publicaţia The New York Times.

Lady Gaga, nominalizată la premiile Oscar pentru piesa ”Til It Happens to You”, şi-a declarat dintotdeauna admiraţia faţă de artistul David Bowie.

„Mereu am simțit că partea de glamour din imaginea lui de artist era un instrument prin care el transmitea oamenilor un mesaj important, ce avea puterea de a le vindeca sufletele. Este un artist real, adevărat, și nu mai știu exact dacă am avut un moment anume în care am realizat că vreau să fac ceva similar sau dacă am constatat asta pe parcurs și tocmai din acest motiv m-am simțit atrasă de muzica lui” a declarat cântăreaţa pentru The Hollywood Reporter.

Cariera lui David Bowie s-a întins pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi muzica. Considerat drept un influent inovator în special datorită lucrărilor sale din anii 1970, David Bowie a încetat din viaţă pe 10 ianuarie, la vârsta de 69 de ani.

În cariera sa, Bowie a inventat genul glam rock și a experimentat și inovat muzica soul, jazz sau muzica electronică. El a vândut peste 140 de milioane de albume și a avut o influență serioasă asupra evoluției grupului Blur, asupra Madonnei și chiar asupra excentricei Lady Gaga.

În ciuda succesului de care s-a bucurat, David Bowie a câştigat un singur premiu Grammy de-a lungul carierei sale, pentru videoclipul „Jazzin’ For Blue Jean”, în 1985. În 2006 însă, a fost recompensat cu un Grammy onorific, pentru întreaga sa carieră.

Foto: Shutterstock/Helga Esteb