La Sibiu a sosit bradul de Crăciun

Recoltat ieri din pădurile comunei Vama Buzăului din județul Brașov și transportat pe timpul nopții pentru a nu încurca traficul, bradul de Crăciun al Sibiului a ajuns în această dimineață în Piața Mare din Sibiu.

Înalt de 23 de metri, bradul va fi împodobit în curând, pentru că peste o săptămână, instalațiile ar trebui să funcționeze, având în vedere că pe 18 noiembrie se deschide Târgul de Crăciun din centrul Sibiului – unul dintre cele mai vizitate din țară.

Sistemele de iluminat specifice Crăciunului vor fi aproape aceleași de anul trecut. Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu nu va mai fi, însă, amplasat ”tunelul de lumini”. Evenimentul ”Sibiu Lights&more” a fost anulat în urma deciziei organizatorilor.

În schimb, vor aparărea noi ornamente de Crăciun (un moș de patru metri, cerb de trei metri, brad de zece metri înălțime, cadouri și carpete, toate din leduri de diferite culori) în sensurile giratorii din Piața Unirii și Piața Aurel Vlaicu, ornamente pentru a căror achiziție administrația locală a alocat suma de 100.000 de lei.

Anul trecut, bradul care a tronat în Piața Mare din Sibiu a avut 17 metri și a fost recoltat chiar din Sibiu.

Foto: www.oradesibiu.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS