La rectificarea bugetara, Ministerul Sanatatii va primi bani pentru pregatiri impotriva Ebola (VIDEO)

Invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu anunță înființarea unui spital de campanie, unde ar urma să fie aduse persoanele care au contractat acest virus.

România este pregătită în eventualitatea în care o persoană infectată cu virusul Ebola ajunge în țara noastră.

Invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu anunță înființarea unui spital de campanie, unde ar urma să fie aduse persoanele care au contractat acest virus.

În acest sens, Ministerul Sănătății va primi fonduri suplimentare la rectificarea bugetară de săptămâna viitoare.

VEZI VIDEO

Ministrul Nicolae Bănicioiu a spus că banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unor echipamente speciale.

Probabil peste 20 de milioane de lei, dar sunt exact atâția bani câți au cerut specialiștii pentru acest subiect, de la ambulanțe care sunt și vor fi utilizate numai pentru transportul acestor cazuri și care trebuie izolate complet. Sunt niște ambulanțe care necesită niște adaptări speciale și niște echipamente speciale, echipamente de protecție pentru cei care vin în contact cu un potențial astfel de caz, evident consumabile și tot ceea ce trebuie. Aici sunt implicate mai multe ministere, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării care va participa cu acea unitate mobilă, deci spitalul militar de campanie. Vom merge pe o unitate separată care va deveni practic un punct extern al Spitalului Matei Balș, o izolare completă și un management complet separat pentru astfel de situații.

Vom fi pregătiți, suntem și acum pregătiți, România a fost printre primele țări din Uniunea Europeană care a făcut pași importanți pentru a se pregăti pentru această confruntare cu Ebola. Nu strică niciodată să fim mai prevăzători‘ a declarat Nicolae Bănicioiu la Interviurile Europa FM.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 20.000 de persoane vor fi infectate cu virusul Ebola până la începutul lunii noiembrie, dacă nu se iau măsuri de control în cazul epidemiei din Africa.