La protestul din Piața Victoriei au venit și lideri sindicali

Peste 300 de persoane se află în Piața Victoriei, nemulțumiți de faptul că vor trece contribuțiile sociale de la angajator în sarcina angajatului, unde au apărut și lideri sindicali.

Toți așteaptă vești despre măsurile aprobate de Guvern. Liderul Cartel ALFA, Bogdan Hossu:

Pe viitor trebuie să ne așteptăm că de fapt jumătate din salariile tuturor românilor se vor duce în taxe și impozite. Dorim să vedem ce face Guvenrul astăzi. O să analizăm forma finală a textului, pentru că am înțeles că a suferit modificări față de ce știe toată lumea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul modificărilor fiscale, sindicaliștii ar avea două căi de atac: să îl convingă pe Avocatul Poporului să facă o sesizare la Curtea Constituțională.

Dacă Avocatul Poporului va refuza, sindicaliștii speră să convingă parlamentarii opoziției să atace ordonanța la Curtea Constituțională.

Probabil Parlamentul va trece în procedură de urgență bugetul de stat, care va fi aprobat săptămâna viitoare. Iar ordonanța, care și ea va trece prin Parlament, va trece, probabil, în sesiunea din primăvara viitoare. Drept care, chiar dacă parlamentarii o vor ataca la Curtea Constituțională și curtea va decide că e neconstituțională, nu înseamnă decât un dezastru economic și social național”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS