Confidenţialitate

Protest în Piața Victoriei față de modificările Codului Fiscal, discutate azi de guvern

La ora la care Executivul începe ședința în care discută proiectul de ordonanță de urgență privind modificările aduse Codului fiscal, s-au strâns deja peste 250 de oameni în fața Guvernului.

Textul ordonanței discutate acum de guvern, aici. Deja Guvernul a anunțat că reduce contribuția la PIlonul II de pensii, prin ordonanță de urgență.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că vor trece contribuțiile sociale de la angajator în sarcina angajatului. Cei de la Corupția Ucide au lansat un apel pentru ca oamenii să iasă în stradă dacă nu sunt de acord cu modificările pe care Guvernul  vrea să le facă de la 1 ianuarie 2018.

Pe pagina de facebook a comunității „Corupția ucide” a fost publicat următorul anunț referitor la Guvern „S-a modificat din nou ora ședinței. Va fi de la ora 13.00. Ideal ar fi să ajungem înainte, între 12-12.30”, spun membrii grupului. În opinia comunității, „8 noiembrie este Miercurea Neagră pentru economia României. Pentru a cârpi un buget pe care nu a fost în stare să îl gestioneze, Guvernul PSD-ALDE este capabil să distrugă economia liberă a României. Modificările Codului Fiscal, pe care Cabinetul Tudose intenționează să le adopte printr-un nou derapaj democratic (Ordonanță de Urgență), vor aduce haosul în planurile de afaceri și în salarizare”, susțin membrii grupului „Corupția ucide”.

Și sindicatele au anunțat că vor ieși în stradă. În Piața Victoriei a venit și liderul Cartel Alfa Bogdan Hossu, care  a spus că în cazul modificărilor fiscale, sindicaliștii ar avea două căi de atac. Prima: să îl convingă pe Avocatul Poporului să facă o sesizare la Curtea Constituțională.

Dacă Avocatul Poporului va refuza, sindicaliștii speră să convingă parlamentarii opoziției să atace ordonanța la Curtea Constituțională.