Confidenţialitate

Earth Speakr: Schimbările climatice, pe agenda președinției germane a UE | AUDIO

Chiar din prima zi a preluării președinției semestriale a Uniunii Europene, Germania pune pe tapet arzătoarea problematică a schimbărilor climatice.

La Berlin, a fost lansat proiectul Earth Speakr la care a lucrat o echipă de specialiști, coordonată de un artist danez.

Olafur Eliasson s-a întrebat: „Cum facem planeta mai sigură pentru viitor?” 

Inspirat de tânăra activistă de mediu Greta Thunberg, acesta a prezentat un proiect în care copiii vor avea rolul principal, după cum a explicat într-un interviu pentru Europa FM.

„Copiii știu deja totul, sunt experți, dar nu-i ascultă nimeni! De aceea este așa de important să-i întrebăm ce părere au. Am fost inspirat de ideea de a spera că lucrurile pot fi mai bune mâine decât au fost ieri. Cred că, cu cât ești mai tânăr, privești mai mult spre viitor,  iar cu cât ești mai în vârstă, privești mai mult în trecut”, ne-a mărturisit Olafur Eliasson.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul Earth Speakr este acompaniat de o aplicație care se adresează tinerilor între 7 și 17 ani din Uniunea Europeană și chiar din toată lumea.

Cu ajutorul realității augmentate, ei pot înregistra mesaje pe tema schimbărilor climatice.

Sunt acceptate povești în toate cele 24 de limbi vorbite în Uniunea Europeană.

Olafur Eliasson spune că acestea le vor fi transmise politicienilor și factorilor de decizie din Uniunea Europeană pentru a se lua măsuri de protecție a mediului.

Unele mesaje vor fi afișate, la Bruxelles, în sediul principal al Consiliului Uniunii Europene și al Secretariatului General al acestuia, în cadrul Parlamentului European, în Bruxelles și Strasbourg, precum și în Berlin, în zona Ministerului Federal al Afacerilor Externe.

Artistul danez le transmite copiilor din România că participarea la proiectul ”Earth Speakr” îi transformă și pe ei în artiști care să lupte împotriva schimbărilor climatice.

„Am făcut o jumătate dintr-o operă de artă. Pentru cealaltă jumătate am nevoie de ajutorul vostru, iar asta înseamnă că și voi veți fi artiști. Am făcut o aplicație pentru telefon care să vă ajute să spuneți glume, povești de dragoste sau de furie, poezii, cântece. Când terminați, împărtășiți mesajul cu restul lumii. Apoi eu voi fi fericit, iar voi veți fi artiști. Așadar, căutați (aplicația), este o nebunie. Vă urez iubire și un viitor minunat!”, a transmis  Olafur Eliasson

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis declara că schimbările climatice sunt cauza inundațiilor cu care România s-a confruntat în ultima perioadă.