Confidenţialitate

La Ploiești – scandal la indigo cu cel din București, privind calitatea apei

În timp ce Direcția de Sănătate Publică le cere oamenilor să nu folosească apa de la robinet nici măcar pentru spălat, compania Apa Nova spune că e bună de băut!

Peste 50.000 de oameni care locuiesc în trei cartiere au fost sfătuiți încă de sâmbătă să nu consume apa de la robinet, după o avarie majoră la o conductă operată de Apa Nova.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a cerut populației să nu folosească apa nici pentru gătit, spălat sau spălat pe dinți.  Duminică, instituția a transmis  că menține interdicția privind consumul apei în zonele centrale și de nord ale orașului, pentru evitarea riscului de îmbolnăvire, întrucât apa nu se încadrează în parametrii de potabilitate.

DSP Prahova precizează că în aceste zone apa poate fi folosită doar la closet, și recomandă oamenilor să consume doar apă îmbuteliată. „Cei care nu au această posibilitate, să fiarbă cel puțin două minute apa de la robinet înainte de a o consuma”, se arată într-un comunicat al DSP Prahova.

Anunțul vine după ce Apa Nova Ploiești susținea, încă de sâmbătă seara, că, din punctul de vedere al companiei, apa poate fi consumată, întrucât compania a găsit o soluție tehnică – și anume -zonele afectate de interdicția impusă de DSP Prahova au fost branșate la alte surse de apă.

Sâmbătă, din mai multe cartiere ale Ploieștiului,  au fost prelevate probe pentru analize.

Autoritățile sanitare le amintesc celor peste 50 de mii de oameni care locuiesc în zonele centrale și nordice ale orașului că interdicția de utilizare a apei se menține pană la aflarea primelor rezultate. Acestea vor veni abia în cursul zilei de marți.