Confidenţialitate

La pândă, lângă cutia milei. Zeci de polițiști din Constanța, încuiați în biserici pentru a-i prinde pe hoți – AUDIO

Decizie inedită a șefului Poliției din municipiul Constanța pentru a stopa furtul din biserici.

Zeci de polițiști au fost încuiați, în noapte de luni spre marți, în lăcașurile de cult din oraș pentru a-i prinde pe hoți….în flagrant delict.

Numai că niciun prădător nu și-a făcut apariția.  Agenții,  care au fost nevoiți să stea la pândă lângă cutia milei,  și-au reclamat superiorii care au gândit acest plan.

În ultimele zile, hoții au atacat patru biserici din municipiul Constanța.

Nu au furat icoane, ci bani din cutia milei.  Paguba se ridică la câteva zeci de lei, a declarat, pentru NTV, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Poliției din Constanța Tudorel Dogaru a decis cA 50 de agenți din subordinea sa păzească bisericile, în noaptea de luni spre marți în.  Niciun hoț nu și-a făcut însă apariția, iar polițiștii care au fost nevoiți să-și petreacă noaptea lângă cutie milei, printre cruci și icoane au fost revoltați.

Liderul sindicatului Europol Constanța,  Daniel Avasilcăi, critică decizia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, Poliția Constanța a transmis, printr-un comunicat de presă, că astfel de activități sunt organizate periodic,  fără a avea drept scop paza anumitor obiective, ci prevenirea și combaterea furturilor.