Confidenţialitate

La mulți ani, Sir Paul McCartney!

Prezent în The Guinness Book Of Records drept compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii, Sir Paul McCartney s-a născut la 18 iunie 1942.

Artistul englez a studiat la școala Stockton Wood Road, unde a fost coleg cu George Harrison. A umat apoi întâlnirea cu e John Lennon, în iulie 1957, alături de care au început să cânte în formația unei biserici, The Quarremen.

Mai târziu, intră în formație și George Harrison, propus de McCartney. Apoi li se alătură și Ringo Starr, pe atunci baterist al grupului Rory Storm.

Numele grupului a evoluat de la John & The Silver Beetles, la John Silver & The Beatles și apoi la numele care a făcut istorie.

John Lennon a fost cel care care a botezat grupul The Beatles, unind “beetles” (“scarabeu”) cu “beat”, de la ritmul muzicii.

Alături de John Lennon, Sir Paul McCartney a compus mai multe piese intrate în istoria muzicii, precum “Eleanor Rigby”, “Hey Jude”, “The Long & Winding Road” şi “Yesterday”, acesta din urmă devenind cântecul cu cele mai multe cover-uri din istoria muzicii.

După destrămarea The Beatles în 1970, Paul McCartney a devenit unul dintre cei mai prolifici muzicieni.

James Paul McCartney a fost înnobilat în 1997, de unde și titlul de Sir, şi din 1965 deţine titlul Most Excellent Order of the British Empire (Ordinul de Excelenţă al Imperiului Britanic). La aceste titluri, sâmbătă s-a mai adăugat și cel de “Companion of Honor”, acordat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, cu prilejul celebrării zilei sale oficiale de naștere.

“Sunt foarte fericit de această uriașă onoare”, a declarat Paul McCartney.