La mulți ani, Salma Hayek!

Salma Hayek s-a născut pe 2 septembrie 1966, în Coatzacoalcos, Veracruz, Mexic. Părinții ei au trimis-o la un internat al școlii din Louisiana, când ea avea 12 ani. După ce a terminat liceul, Salma Hayek a fost trimisă la Houston să locuiască împreună cu mătușa ei până la vârsta de 17 ani. A început să facă teatru când era la colegiu, unde a fost remarcată și distribuită în ”Un nuevo Amanecer”.

Salma Hayek a ajuns să fie cunoscută și apreciată apoi în Mexic pentru rolul Teresa dintr-o telenovelă cu același nume. În 1991 s-a mutat la Los Angeles, unde 18 luni a luat lecții de limba engleză, în timp ce și-a exersat aptitudinile actoricești cu profesoara de dramă Stella Adler.

Primul rol important al Salmei Hayek a fost în ”Desperado”, din 1995, alături de Antonio Banderas.

Salma Hayek a fost prima actriță mexicană care a obținut o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun rol feminin, în 2003, pentru ”Frida”. Tot în acel an a primit şi o nominalizare la Globul de Aur la categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru apariţia în filmul biografic ”Frida”.

În această perioadă ea poate fi văzută în cinematografele românești în ”The Hitman’s Bodyguard”, unde koacă alături de Ryan Reynolds și Samuel L. Jackson.

Într-un interviu recent, Salma Hayek a mărturisit că a refuzat să cedeze presiunilor Hollywood-ului în ceea ce priveşte aspectul fizic, deşi admite că întotdeauna îşi doreşte să arate bine pentru soţul ei, omul de afaceri francez François-Henri Pinault, preşedinte şi director executiv al brandului de lux Kering.

La începutul lunii august, într-un interviu pentru publicația The Edit, Salma Hayek a declarat că se consideră norocoasă şi fericită în căsnicia sa, însă a vorbit despre presiunile inutile pe care femeile şi le pun în încercarea de a fi perfecte la locul de muncă, în mariaje şi în postura de mame.

„Femeile sunt mult mai exigente cu ele însele decât bărbaţii. Este o senzaţie oribilă – nu suntem suficient de bune la locul de muncă, nu suntem suficient de bune pentru partenerul care ne înşală, nu suntem suficient de bune pentru copiii noştri care întotdeauna vor mai mult de la noi, indiferent de câte eforturi facem“, este de părere Salma Hayek.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS