Confidenţialitate

La mulți ani, Luminiţa Anghel!

Luminiţa Anghel este aniversata de sâmbătă. A început să cânte încă de la vârsta de opt ani și a reușit să înscrie alături de Sistem una dintre cele mai bune poziționări ale României la concursul Eurovision – locul al treilea în 2005 cu piesa ”Let me try”.

A absolvit în anul 1986 Școala Populară de Artă, secția canto, după ce inițial a încercat de două ori să fie admisă la Institutul Național de Artă Teatrală și Cinematografică.

”Eu am avut câteva momente în viață de inconștiență ale vârstei, când ziceam mă duc și câștig, pentru că așa am simțit. Pe compozitor îl chema Lucian Blaga, iar pe iubita lui de atunci, textiera piesei, o chema Monica Topârceanu, fără nicio legătură cu marii poeți Blaga și Topârceanu. Revenind la ce spuneam, i-am cerut să-mi scrie o piesă și i-am spus că mergem la Mamaia cu ea și că îi promit că vom câștiga. Eu nu mă bazam pe nimeni, nu aveam relații, nu făceam parte din niciun fel de gașcă, nu veneam din familie de muzicieni, dar am câștigat trofeul în acel an cu piesa asta. Probabil că gândirea pozitivă, așa cum se spune, atrage astrele și Universul a lucrat.

Mi-aduc aminte că am supărat multă lume atunci, pentru că eu eram nimeni, compozitorul — nimeni, textierul — nimeni și veneam noi și dădeam la o parte niște nume mari. La momentul respectiv, la Mamaia câștigau, pe rând, marii compozitori. Și noi am dat la o parte la momentul respectiv un interpret deja consacrat, Aurelian Temișan, cu o piesă a lui Temistocle Popa, am venit noi, necunoscuții, și am luat trofeul”, își amintea artista într-un interviu pentru Agerpres, în care a povestit și despre succesul de la Festivalul Mamaia din 1993. Atunci, la Festivalul Național Mamaia reușește cu piesa ”Din tot ce a fost” să cucerească atât trofeul cât și premiul I.

În decembrie 2011, Luminița Anghel a devenit mama unui băiețel.