La mulți ani, Joan Osborne!

Joan Elizabeth Osborne împlinește sâmbătă 55 de ani. A abordat în piesele sale stilurile pop, soul, R&B, blues și country, dar una singură a reușit să o facă să ajungă în toate colțurile lumii, “One of Us”.

S-a lansat în 1989, însă primul și cel mai răsunător succes a venit abia în 1995, “One of Us”, piesă care a fost recompensată cu Discul de Aur pentru vânzările din SUA. Un an mai târziu, “St. Teresa” ajunge între primele 50 de piese din topruile din Australia, Marea Britanie și Australia, însă fix în țara ei natală, SUA, acest single ratează clasamentele. Anii ce au urmat nu au reușit să-i mai aducă lui Joan Osborne un hit cum a fost cel din 95.

Cel mai recent album de studio Joan Osborne a fost lansat în 2014 și se numeșe ”Love and Hate”.

Joan Osborne a împărțit scena cu artiști legendari precum Bob Dylan, Luciano Pavarotti, Stevie Wonder, Emmylou Harris, Taj Mahal și Mavis Staples.

Anul acesta, ea a concertat, în luna mai, la Hard Rock Cafe din București. Cântăreața și compozitoarea Joan Osborne este recunoscută pentru misiunea de a traduce muzica lui Bob Dylan pe înțelesul noii generații, fără a-i denatura liricitarea și emoțiile, cei prezenți la concertul ei recent având posibilitatea să asculte în avanpremieră piesele de pe viitorul album ”Songs of Bob Dylan”, a cărui lansare este anunțată pentru luna septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS