La mulţi ani, Charlize Theron!

Actrița Charlize Theron s-a născut pe 7 august 1975, în Benoni, Africa de Sud.

În 1995, la vârsta de 20 de ani, a obținut primul său rol, unul în care nu a avut de spus nimic, în filmul ”Children of the Corn III”.

Cariera sa a luat amploare spre sfârșitul anilor ’90, când a jucat în producțiile de succes ”The Devil’s Advocate”, ”Mighty Joe Young’‘ și ”The Cider House Rules”.

Succesul său a continuat și în 2000, an în care a fost protagonistă în patru filme: ‘‘The Legend of Bagger Vance”, ”Men of Honor”, ”Reindeer Games”, ”The Yards”.

În anul următor a apărut în drama romantică ”Sweet November”, alături de Keanu Reeves, și în ”The Curse of the Jade Scorpion”, un film regizat de Woody Allen.

Următorul film, ”Monster”, lansat în 2003, regizat de Patty Jenkins, a fost foarte bine primit de criticii de film. Interpretarea lui Theron a rolului criminalei în serie Aileen Wuornos din acest film, i-a adus, printre numeroase distincții, și premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Rolul din ‘‘North Country” (2005) i-a adus nominalizări la Globul de Aur și la Oscar, pentru cea mai bună actriță. Au urmat roluri în ”Hancock”, ”The Burning Plain”, ”Young Adult”, ”Prometheus”, ”Snow White and the Huntsman”, ”A Million Ways to Die in the West” şi ”Dark Places”.

În 2015 a urmat încă un succes cinematografic: ‘‘Mad Max: Fury Road”, regizat de George Miller, în care Charlize Theron interpretează rolul principal Imperator Furiosa.

Anul acesta a apărut în filmul „The Fate of the Furious”, care a avut premiera pe 4 aprilie, la Berlin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS