La mulți ani, Anthony Hopkins!

Actorul Anthony Hopkins împlineşte 80 de ani în ultima zi a lui 2017.

Născut în localitatea Margam, Ţara Galilor, Anthony Hopkins a absolvit Colegiul Regal de Muzică şi Teatru în 1957. În 1965 s-a mutat la Londra şi s-a alăturat echipei de la Teatrul Naţional, la invitaţia lui Lawrence Olivier care a văzut în Hopkins un talent aparte. În 1967, Anthony Hopkins a jucat în primul său film pentru televiziune, ”A Flea in Her Ear” (1967).

„Într-o zi, în 1947, eram la ora de actorie de la YMCA. M-am gândit: Ce naiba caut eu aici? Nu aveam niciun interes față de actorie, nu aveam idee ce mi-aș fi dorit să fac în viață, în afară de a-i călca pe urme tatălui meu, care avea o brutărie. Dar am încercat să joc, mi-a plăcut și am rămas cu asta”, mărturisea într-un interviu din 2013 pentru Daily Mail.

Unul dintre cele mai importante roluri ale sale şi pentru care a şi câştigat un Oscar pentru cel mai bun actor şi un premiu BAFTA acordat de Academia Britanică de Film, a fost cel al lui Hannibal Lecter în producţia ”The Silence of the Lambs” (1991).

În decursul îndelungatei sale cariere, Anthony Hopkins a câştigat 47 de premii şi a fost nominalizat la alte 60 de distincţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS