La Ministerul Sănătății se înființează un centru de resurse umane pentru personalul sanitar

La Ministerul Sănătății va funcționa de luni, un centru de resurse umane, unul dintre scopuri fiind sprijinirea medicilor care lucrează acum în străinătate și vor să se întoarcă acasă.

Ministrul Florian Bodog a explicat pentru Europa FM că recent, a fost contactat personal de către medici din Germania și Marea Britanie în legătură cu locurile în care ar putea lucra în țară. De asemenea, ministerul îi va putea ajuta astfel cu recunoașterea studiilor făcute în străinătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății spune că nu știe cât de mare este deficitul de personal din sistemul sanitar.

Însă anul trecut, fostul ministru Vlad Voiculescu a declarat la Interviurile Europa Fm că la nivel national, erau 6779 de posturi de medic neocupate.

În ultimii 10 ani,  43.000 de medici  și-au făcut formele pentru a putea pleca să muncească în străinătate. Nu e clar câți dintre aceștia au plecat, însă e sigur că numărul plecărilor este de ordinul miilor.

Actualul ministru, Florian Bodog spune că începând de luni, șefii tuturor spitalelor trebuie să transmită la Ministerul Sănătății care este deficitul de personal și pe ce specializări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România nu are o politică de ocupare în domaniul sanitar.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS