La Giurgiu: Cozi de tiruri de zece kilometri la trecerea frontierei spre Bulgaria

Tirurile care așteaptă trecerea frontierei spre Bulgaria prin PTF Giurgiu Ruse formează cozi de aproximativ zece kilometri pe DN 5, iar cozile care se formează aproape săptămânal au ajuns să îi deranjeze nu numai pe șoferii care așteaptă, cât și pe cei care locuiesc în vecinătatea drumului național – potrivit Agerpres.

Localnicii din zonă se plâng de mizeria pe care o lasă șoferii de TIR-uri în urma lor, iar în zonă au loc și foarte multe accidente pentru că toți ceilalți șoferi trebuie să folosească numai o bandă de circulație.

“Motivul pentru care se formează cozi la frontieră este acela că șoferii de tiruri trebuie să aștepte controlul de frontieră după care trebuie să își achiziționeze vinietele de călătorie pe drumurile din Bulgaria doar de la punctele amplasate în frontieră, iar plata se face numai cu cardul. Din observațiile noastre, în primele trei zile ale săptămânii este un vârf al traficului, deoarece în week-end mulți șoferi de tiruri evită să pornească la drum”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei.

Potrivit informării Poliției de Frontieră, timpul de așteptare pentru un tir ajuns în PTF Giurgiu este de aproximativ 30 de minute, iar traficul se efectuează pe două artere numai că, potrivit șoferilor, tirurile care ajung acum la coadă la aproximativ zece kilometri de punctul de frontieră pot aștepta și câteva ore trecerea prin punctul de frontieră.

La PTF Giurgiu-Ruse, după trecerea podului Prieteniei, aproape de intrarea în Bulgaria, se află amplasate două tonete de încasare a contravalorii vinietelor de călătorie pe drumurile din Bulgaria, una pentru tiruri și alta pentru autoturisme, iar în 24 de ore aproximativ trei sute de tiruri ies din România spre Bulgaria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS