Confidenţialitate

“La drum cu tata”, premieră românească la KINOdiseea

“La drum cu tata”, filmul de debut al regizoarei Anca Miruna Lăzărescu, cunoscută pentru scurtmetrajul “Apele Tac”, cel mai premiat scurtmetraj românesc din toate timpurile, cu peste 80 de premii câştigate la festivalurile internaționale, va avea premiera la KINOdiseea.

Acțiunea filmului se întâmplă în 1968, la Arad. Frații Mihai și Emil, de origine româno-germană, au un singur lucru în comun: îngrijorarea pe care o simt față de tatăl lor bolnav.

Mihai, fratele mai mare, pare să se fi împăcat cu soarta în România ceaușistă, unde este medic și, cu inima îndoită, informator al securității.

Emil însă, luptă cu înfocare împotriva amprentelor staliniste, intrând astfel în situații din care numai prudența fratelui său mai mare îl poate salva.

Filmul va avea premiera duminică, 13 noiembrie, de la ora 19:30 la CinemaPro și va fi reluat luni, 14 noiembrie, de la ora 17:00, la Cinema Elvira Popescu.

La ambele proiecții ale filmului vor fi prezenți regizoarea filmului Anca Miruna Lăzărescu și actorii Alex Mărgineanu și Răzvan Enciu.

Printre premierele KINOdiseea de anul acesta se află și filmul german “Heidi”, cea mai nouă ecranizare a celebrei cărți scrisă de Johanna Spyri. Tot în premieră în România va fi difuzat și filmul “Rico, Oskar și piatra misterioasă”, povestea a doi prieteni ce pleacă într-o aventură la mare, împreună cu cățelul Porsche.

Heidi”

heidi

Povestea extrem de personală a Annei Frank, văzută dintr-o perspectivă diferită față de cea din 1945, de la Amsterdam este spusă în “Fiica mea, Anne Frank”. Aceste trei filme fac parte din secțiunea Focus Germany.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe site-ul kinodiseea.ro.

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tânăr din Europa Centrală și de Sud-Est, se va desfășura anul acesta în perioada 10-20 noiembrie la Cinema PRO, Cinemateca Eforie, Cinema Elvira Popescu, Cinema Muzeul Țăranului Român și Hollywood Multiplex.