La Cluj, actele fiscale nu vor mai fi trimise prin Poștă

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că va elimina comunicarea prin poștă a actelor fiscale, începând din această săptămânpă pentru cei care doresc acest lucru.

Administrația a făcut o listă de 30 de documente fiscale care vor putea fi comunicate oamenilor prin e-mail, aceștia economisind timp și resurse financiare, după cum transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

Primarul Emil Boc a anunțat că prin această nouă măsură clujenii vor econimisi timp semnificativ, iar birocrația va fi redusă.

Până acum, erau situații în care oamenii erau nevoiți să meargă personal la poștă, cu avize tipărite, pentru a putea primi comunicările legale ale Direcției de Taxe și Impozite.

De multe ori avizele nu se mai găseau, ajungeau tarziu sau programul ghișeelor poștale era dificil de respectat.

Cei care doresc comunicarea prin email sunt invitați cu o cerere în scris la registratură sau la primăriile de cartier, care să aibă semnătura olografă, pentru a certifica adresa de email unde se va derula comunicarea actelor fiscale emise de Primărie. Odată realizat acest pas, actele fiscale vor fi comunicate doar prin email sau fax, începând cu data de 1 a lunii următoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS