L. Dragnea: Unii miniştri nu au ţinut pasul cu programul de guvernare

Invitat într-o emisiune tv, preşedintele Partidului Social Democrat  a declarat că monitorizează mai mult de doi miniştri din cabinetul condus de Sorin Grindeanu, care nu au ţinut pasul cu programul de guvernare.

‘Din păcate, mai mult de doi miniştri… Nu sunt miniştri răi, dar eu am spus după alegeri, şi înainte de formarea guvernului, şi când s-a format şi imediat după, că acest program de guvernare este unul foarte riguros, care are obiective foarte importante şi cu care nu poţi să te joci. Adică, fiecare ministru are clar un parcurs stabilit în acel program, votat, legitimat de oameni, şi unii au mers pe un ritm obişnuit ca unor guvernări anterioare. Nu merge!’, a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

‘Eu cred că sunt şi sub lupa premierului. Cred că privim cu aceeaşi lupă!”, a adăugat liderul PSD.

Fără a face vreo nominalizare directă, Liviu Dragnea s-a referit totuşi la activitatea ministrului Justiţiei. Deşi a spus că nu regretă că l-a sprijinit Tudorel Toader pentru această funcţie, Liviu Dragnea a mărturisit că nu este nici ‘foarte fericit’ cu alegerea profesorului ieşean.

Tudorel Toader, singurul tehnocrat din executiv, şi-a atras critici printre social-democraţi după ce a propus menţinerea în funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, şi a şefei Direcţiei Anticorupţie, Laura Codruţa Koveşi.

Liviu Dragnea s-a arătat nemulţumit şi de faptul că ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a prezentat proiectul legii privind impozitul pe venitul global, înainte de a fi stabilit un plan de comunicare a măsurii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS